Donut k sežrání
Pečeme oblíbené americké donuty. Nebudou sice k jídlu, ale zato se nikdy nezkazí. K sežrání budou pro oko.
Co budete potřebovat určitě:
- 3 rozdílné barvy hmoty Fimo (korpus, poleva, zdobení)
- váleček
- ořezávací nůž
- plastový nožík
- podložku
- funkční troubu (ne mikrovlnnou)
Co budete potřebovat, budete-li chtít:
- řetízek nebo kůži na zavěšení hotového Donutu
- více barev hmoty Fimo
Postup:
Určete si, kterou barvu Fima použijete na korpus, kterou na polevu a kterou na zdobení. Podle toho a podle požadované velikosti donutu od každé barvy odloupněte potřebný kousek, z každého vytvořte kuličku a všechny 3 kuličky v dlani dobře promačkejte. Z barvy Fima, kterou jste zvolili pro korpus donutu, vytvarujte kulatého tlustého hada, kterého spojte do kruhu. Z barvy Fima, kterou jste zvolili pro polevu, vyválejte válečkem placku. Tu poté položte na korpus. Ořezávacím nožem opatrně vyřízněte středovou část polevy a také nepravidelně okraje po stranách, ideálně tak, aby při pohledu na donut shora byl místy vidět i korpus. Nakonec vytvořte z třetí barvy drobné zdobení v podobě malých čárek nebo kuliček. Vyrobený donut dejte na cca 20 minut (záleží na velikosti donutu) péct do trouby na 110°C. Pokud máte donut menší velikosti, může být originálním šperkem. Stačí ho připevnit na kousek kůže nebo na silnější řetízek.
Hotovo!
Tweet |